10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası (2022)

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası (2022)

 

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası kapsamında aramızdan ayrılışının 84. yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü özlemle ve saygıyla anıyoruz.

 

Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin Atatürk Haftası dolaysıyla hazırlamış oldukları pano çalışmaları için teşekkür ediyoruz.

 

09.11.2022 281

 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938 tarihinde saat dokuzu beş geçe İstanbul'da Dolmabahçe Sarayı'nda hayata gözlerini yumdu. Ulu önder Atatürk'ü her yıl 10 Kasım'da saygıyla anıyoruz. Atatürk, yaşamı boyunca vatanı ve milleti için çok çalışmıştır. Türk milletinin çağdaş ülkeler seviyesine yükselmesi için izleyeceği yolu göstermiştir. Ülkemizde olduğu gibi pek çok ülkenin de örnek aldığı bir isim olmuştur.

 

Bu hafta içinde Atatürk'ün yaşamı, kişiliği, Türk ulusu ve yurdumuz için yaptıkları anlatılır. Atatürk Haftası, 10 Kasım'ı takip eden haftada Atatürk'ün yaşamı, yurtseverliği, inkılap ve ilkelerinin anlatıldığı, radyo ve televizyonda, Atatürk'ün konuşmalarının kendi sesinden dinletildiği, Atatürk'le ilgili filmlerin gösterildiği haftadır.

 

10 Kasım günü Atatürk, tüm yurtta törenlerle anılır. Ölüm anı olan saat dokuzu beş geçe "ti" sesi ile saygı duruşuna geçilir. Kara ve deniz taşıtları oldukları yerde durarak düdüklerini çalarlar. Düzenlenen anma törenlerinde Atatürk'ün yaşam öyküsü, Atatürk inkılap ve ilkeleri anlatılır, seçilmiş Atatürk şiirleri okunur.

 

09-11-202209-11-2022